Karel Šíp: Zjistil tajemství a málem to s ním seklo!

Karel Šíp ve svém pořadu Všechnopárty

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. prosince 2019 15:02 | Aktualizováno: 22. prosince 2019 22:11

Karel Šíp je léta spjatý s Českou televizí, díky které zjistil i jedno velké tajemství týkající se jeho původu. Populární moderátor dokonce přiznal, že odhalení, které s pomocí televize učinil, mělo málem zdravotní následky.

Karel Šíp je České televizi vděčný za dva pořady. Jedním je samozřejmě jeho roky vysílaná vlastní talk show Všechnopárty, tím druhým pak cyklus Tajemství rodu, který na stanici běžel už několik let nazpět. Populární bavič v něm totiž s pomocí odborníků objasnil svůj nejasný původ.

Na případ známého moderátora nedávno zavzpomínala genealožka Helena Voldánová. Podle ní byly všechny osudy v cyklu hrozně zajímavé. „Asi nejzajímavější bylo potvrzení otcovství i původu pro Karla Šípa, který znal jen vyprávění a měl jen jeden svůj rodný list,“ vysvětlila dle webu radio.cz.

Sám Šíp tehdy na dokument kývl ze zvědavosti, byla prý šance, aby se dozvěděl něco o svém původu. „Nebudu nic prozrazovat, ale ze strany tatínka jsem se dozvěděl věci, které se mnou málem sekly,“ lákal před lety diváky ke zhlédnutí pořadu.

„Populární moderátor Karel Šíp tak zjistil, kdo byl tajemným otcem jeho tatínka. Co způsobilo na počátku minulého století migraci jeho předků z poklidné chodské vesničky a co na ně čekalo ve víru rakousko-uherské metropole,“ zavzpomínala na výsledky své práce genealožka.

Témata: Karel Šíp