Pohřeb Františky Čížkové (†67): Loučila se s ní Rolins nebo Krainová!

Čížková, Františka 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. prosince 2019 12:23

České módní kruhy zasáhla o uplynulém víkendu smutná zpráva o úmrtí vážené kritičky Františky Čížkové. Rodina se s ní dnes, pár dní před Vánocemi, rozloučila. Na pohřbu ale nechyběly ani známé tváře.

Poslední rozloučení se zesnulou "módní policistkou" se odehrálo ve Velké obřadní síni krematoria ve Strašnicích. Dorazila např. zpěvačka Dara Rolins, která jí považovala za druhou mámu, herečka Zlata Adamovská nebo modelka Simona Krainová. Přední řady ale patřily rodině, Čížková měla tři syny.

O úmrtí Františky Čížkové (†67) informoval o uplynulém víkendu server blesk.cz, kterému informaci potvrdil její syn Martin. Kritička delší dobu statečně bojovala s rakovinou, navzdory zdravotním potížím ale nadále pracovala.

V popisu její práce bylo psaní článků o módě, celebritám naháněla strach jako módní policistka. Přesto se s řadou z nich přátelila, o čemž svědčí i fakt, že se s ní mnoho známých tváří přišlo rozloučit. 

Obávaná expertka byla opravdovou módní ikonou, oboru se věnovala od začátku osmdesátých let minulého století. Čest její památce!

Témata: Františka Čížková