Karel Gott (†80): Smrt mu zajistila místo mezi světovými osobnostmi!

Karel Gott 9

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. prosince 2019 17:55

Karel Gott byl populární nejen v Česku, ale i v řadě dalších zemí po celém světě. Není proto divu, že mu říjnová smrt zajistila místo na seznamu světových osobností, které nás v uplynulých měsících opustily.

Česko letos přišlo o řadu velkých osobností, žádná smrt ale nezasáhla tolik lidí jako říjnový odchod legendárního zpěváka Karla Gotta (†80), který podlehl dlouhé a těžké nemoci. O jeho velikosti hovoří i to, že o tom informovala média po celém světě. V prosinci se Mistr dočkal další velké pocty.

Podle serveru oilcity.news jej zpravodajská agentura Associated Press zařadila do výčtu vlivných lidí, kteří nás v roce 2019 opustili. Gottovi tak smrt zajistila místo mezi takovými osobnostmi, jakými byli herci Luke Perry a Peter Fonda nebo hudebník Ric Ocasek.

Gott, který je v seznamu označen jako český popový zpěvák, který se stal hvězdou za železnou oponou, není jediným Čechem ve výčtu. Místo na něm má i romská zpěvačka Věra Bílá (†64), kterou AP připomíná jako „Ellu Fitzgeraldovou romské hudby“.

V těchto dnech finišují přípravy místa posledního odpočinku mnohonásobného Slavíka na hřbitově na pražských Malvazinkách. Hotovo by mělo být o Vánocích.

Témata: Karel Gott Luke Perry Ric Ocasek Věra Bílá