Novotný opět setřel ruské novináře! To, co jim řekl v dalším rozhovoru, Rusko nerozdýchá!

Pavel Novotný si starostování užívá! 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. prosince 2019 17:01

Starosta pražské části Řeporyje Pavel Novotný poskytl další rozhovor ruské televizi. Tentokrát naživo přímo v jeho kanceláři, opět si ale nebral servítky.

Kvůli pomníku Vlasovcům požádala Novotného o rozhovor televize Zvezda, ruská armádní televizní stanice se sídlem v Moskvě, která je provozovaná Ruským ministerstvem obrany. Novotný se s tím svěřil na Facebooku a dodal, že původně o rozhovor neměl zájem. Nakonec ale otočil.

"Poslal jsem je do (doplňte, slíbil jsem panu předsedovi, že nebudu sprostý), s tím, že už mě to nebaví a jdu ráno na pár dnů do špitálu a nemám čas. Ale Marika, holka co tu koordinuje ruské štáby pro Řeporyje, vypadala, že nebude li rozhovor, zastřelí jí. Tak jsem řekl fajn, vy lháři, dojeďte na 23:30 na můj generální štáb. Snad vezou jen otázky a ne novičok," napsal na sociální síti.

Pak ale nabídnul svým příznivcům, že rozhovor bude přenášet živě. "Alespoň by ti, které to zajímá, viděli jak takové interview vypadá během natáčení a co z něho pak v Rusku zbude. Pověsil jsem na zeď za sebe opět Stalina příkaz k vyvraždění 22 tisíc zajatců v Katyni. Necpu se, jen nabízím, že dám live a budu vám kancelář snímat živě, jsou to šmejdi, je mi jedno, že je to naštve," dodal.

A jak napsal, tak také učinil. Na facebooku živě přenášel rozhovor, na jehož začátku moderátora učil vyslovovat jméno pražské části Řeporyje. Následně se ho novinář zeptal, jestli je paranoidní, na což Novotný reagoval slovy: "Jste vtipní." 

Dále zopakoval, že není příznivcem Vlasova, přiznal ale, že se mu například zamlouvá Sergej Kuzmič Buňačenko. Novináři si poté všimli, že si starosta rozhovor nahrává, mysleli si ale že jde o vtip, že to nikdo sledovat nemůže.

Vyjádřil se také k úrovni ruské žurnalistiky i k moderátorce, která s ním mluvila během předchozího rozhovoru. O ní prohlásil, že je nacistka. Pak ale uvedl, že ruský lid jako takový je skvělý.

Poté začal vysvětlovat, co udělá, až vyhraje válku s Ruskem. "Propustím všechny politické vězně. Samozřejmě pověsím Lavrova. Co udělám s Putinem ještě nevím, Zvezda bude demokratické médium a Krym se vrátí Ukrajině," uvedl Novotný závěrem rozhovoru.

Témata: Pavel Novotný