Bára Štěpánová slaví 60. narozeniny! Co měla společného s Havlem?

Bára Štěpánová (foto: Petr Novák)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. prosince 2019 19:15

Herečka a moderátorka Bára Štěpánová, která 13. prosince slaví šedesátiny, je známá hlavně z komediálních a ztřeštěných rolí. V posledních letech ji diváci znají například jako vrchní sestru Babetu ze seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Štěpánová si vyzkoušela také úlohu moderátorky talk show nebo zpěvačky. Před listopadem 1989 podepsala Chartu 77, po sametové revoluci pak vešla ve známost jako sekretářka prezidenta Václava Havla.

Rodačka z Prahy (1959) studovala na konzervatoři. Hrála v divadle v Hradci Králové, Plzni nebo v Divadle F. R. Čecha. V roce 1988 spoluzaložila recesisticko-humoristickou iniciativu Společnost za veselejší současnost. V televizi uváděla pořady Ptákoviny, Gilotina a Cestománie.

Zahrála si ve filmech Jak svět přichází o básníky, Jak básníkům chutná život, Jak se krotí krokodýli i v seriálech Tisícročná včela, Rodinná pouta a Černí baroni.

Štěpánová je vdaná za trumpetistu Miroslava Barabáše. Z prvního manželství s Lubošem Rychvalským má dceru. Jejím strýcem byl sociolog, filozof, politik a mluvčí Charty 77 Rudolf Battěk.

Témata: Bára Štěpánová