Karla Gotta (†80) chtěli uctít koncertem: Od začátku to bylo podezřelé!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. prosince 2019 16:19 | Aktualizováno: 13. prosince 2019 16:28

Přiživit se na jménu Karla Gotta po jeho smrti se snažila řada lidí, ve velkém měřítku se o to snažili především organizátoři bratislavského koncertu, který byl nakonec zrušen. Jedna ze zpěvaček, které měly vystoupit, pojala podezření už na samém počátku.

Před několika týdny se Ivana Gottová ohradila proti všem bez jejího svolení konajícím se poctám zesnulému Karlu Gottovi (†80). Největší se měla konat ve vánočním čase ve slovenské Bratislavě, ale po apelu vdovy z ní sešlo. Organizátoři přitom lákali třeba na zpěvačky Ilonu Csákovou nebo Sisu Sklovskou.

Právě druhá jmenovaná popsala, jak vůbec probíhala komunikace s pořadatelem koncertu. „Znala jsem ho z Prahy, o spolupráci jsme poprvé mluvili v létě,“ prozradila slovenskému serveru plus7dni.pluska.sk. „Vypadalo to podezřele od začátku,“ doplnila vzápětí.

„Byla jsem překvapená, jak neprofesionálně jednal. Upozorňovala jsem ho, že na přípravách na takový velký koncert se pracuje roky. Neměla jsem s ním podepsanou smlouvu a od spolupráce jsem odstoupila,“ vysvětlila Sklovská s tím, že se tak stalo dříve, než Gott zemřel.

Organizátor začal po smrti Slavíka propagovat koncert jako poctu Gottovi. K překvapení zpěvačky se její jméno objevilo na plakátu. „Zneužili moje jméno, aniž bych o tom věděla,“ posteskla si čtyřiapadesátiletá Slovenka, která si s Mistrem tykala. Celá show byla nakonec zrušena.

Témata: Karel Gott Sisa Sklovská