Karel Gott (†80) bude mít konečně HROB! Kdy a kde?

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. prosince 2019 8:24 | Aktualizováno: 13. prosince 2019 22:55

Více než dva měsíce poté, co podlehl akutní leukémii, je jasno. Karel Gott bude mít hrob tam, kde si to sám přál. Kdy budou mít Mistrovi fanoušci poprvé šanci položit mu tam věnec nebo svíčku?

Prakticky od chvíle, kdy Ivana Gottová na webových stránkách oznámila, že místem posledního odpočinku Karla Gotta (†80) se na jeho přání stane hřbitov na pražských Malvazinkách nedaleko vily na Bertramce, začaly tam mířit davy. Hrob ale Mistrovi fanoušci hledali marně.

Nenašli by ho ani ti, kteří by se na zmíněné místo vydali v těchto dnech. Už ale vědí, že se blýská na lepší časy. Vdova podle všeho učinila nezbytné kroky k tomu, aby v příštím roce důstojné místo posledního odpočinku vzniklo.

„Ano, tuto informaci vám mohu potvrdit. Paní Gottová si vybrala místo a pan Gott bude mít u nás na Malvazinkách hrob. Kdy přesně, to zatím není jasné, místo je ale vybráno. Paní Gottová vše veřejnosti sama oznámí,“ prozradila extra.cz zaměstnankyně správy hřbitova.

Kolem hrobu Karla Gotta panovala řada nejasností od začátku. Někteří jeho blízcí tvrdili, že chtěl spočinout u rodičů v Újezdu u Svatého Kříže na západě Čech. Ivana Gottová ale později uvedla, že si sám přál být pohřben na Malvazinkách.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová