Zpěvák Stypka si psal se střelcem z Ostravy: F**k! Je mi to líto!

David Stypka 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. prosince 2019 15:26

Dvaačtyřicetiletý Ctirad V. dnes v ostravské nemocnici zastřelil šest lidí, tato bilance navíc nemusí být konečná. Pachatel hrůzného činu byl v posledních dnech v kontaktu i s jedním populárním zpěvákem. Ten už toho lituje na sociální síti.

Celé Česko dnes ráno a dopoledne s napětím sledovalo dění v Ostravě, o kterém vás informoval i stars24.cz. Střelec v čekárně tamní fakultní nemocnice zastřelil šest lidí, když ho policisté vypátrali, obrátil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu.

Pachatel si údajně myslel, že je těžce nemocný a že se mu nedostává adekvátní pomoci. Tuto verzi svým způsobem potvrdil zpěvák a písničkář David Stypka, který se právě léčí s rakovinou slinivky. Držitel ceny Anděl na sociální síti prozradil, že byl se střelcem v poslední době v kontaktu.

„Takový ten pocit, kdy si čtrnáct dní píšete na messengeru s člověkem, co se s vámi nějak ztotožňuje a on pak zastřelí mnoho lidí a nakonec sebe. Ctirad byl evidentně labilní, ale že až takhle, to jsem bohužel nepoznal. F**k! Je mi to líto,“ napsal hudebník na facebooku s tím, že si to nedává za vinu. Líto je mu lidí, kteří „to odskákali“.

Pro MF Dnes později doplnil, že mu muž psal, že má na 99 procent stejnou nemoc. Dokonce ho prý žádal, aby mu to potvrdil. „Samo o sobě mi to přišlo padlé na hlavu,“ řekl deníku. Celá jejich debata, která probíhala výhradně na Facebooku, byla prý o tom, že ho lékaři nechtějí léčit.

Témata: David Stypka střelba ve Fakultní nemocnici v Ostravě (10. 12. 2019)