Charles si brousí zuby na korunu: Slova z paláce mu berou vítr z plachet!

Princ Charles 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. prosince 2019 10:38 | Aktualizováno: 9. prosince 2019 17:22

Velká Británie řeší, zdali se princ Charles někdy dočká nástupu na královský trůn, který zatím stále okupuje jeho matka. Mluví se ale o tom, že do dvou let by královna Alžběta mohla abdikovat. Z paláce ale zazněla trochu jiná slova.

Turbulentním obdobím se v těchto dnech prochází britská královská rodina. Palác dusí skandál prince Andrewa, kterého se královna Alžběta a následníci trůnu rozhodli přinejmenším na jistý čas odstavit. Čím dál častěji se ovšem mluví i o odstavení samotné panovnice z trůnu. Co je na těchto plánech pravdy?

Někteří odborníci tvrdí, že v zákulisí taková debata opravdu probíhá, princ Charles už si prý na korunu brousí zuby. Mnozí experti ho dokonce označují za stínového krále, který dělá veškerá důležitá rozhodnutí a monarchou není jen na papíře.

Zdroje z paláce teď ovšem vyloučily, že by se třiadevadesátiletá královna chtěla vlády ve prospěch nejstaršího syna vzdát. „Není tu žádné znamení předání moci nebo odchodu do důchodu,“ prozradil zdroj magazínu Vanity Fair.

U Charlese jistě zavládlo zklamání, ačkoliv ho následník trůnu nedává najevo. „Nejsou žádné plány na úpravu královských povinností, až královna dosáhne věku 95 let,“ konstatoval dle express.co.uk mluvčí prince z Walesu.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)