Před smrtí Gotta vyvolal obří kauzu! Kde se ale poznali? Drobný slaví 75 narozeniny!

Milan Drobný, český zpěvák a producent.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. prosince 2019 10:41

Zpěvák a hudební producent Milan Drobný, který se narodil 8. prosince 1944, začal vystupovat počátkem 60. let v divadle Semafor a postupem času zpíval s řadou předních českých hudebních těles. Popularity dosáhl zejména díky hitům Písnička pro kočku, Mendocino či Pláču, pláču sůl. Vydal 15 alb a v roce 1994 obdržel Platinovou desku od firmy Supraphon za dva miliony prodaných nosičů.

Pražský rodák Drobný vstoupil na scénu díky soutěži Hledáme nové talenty. Klání sice nevyhrál, ale dostal nabídku zpívat s orchestrem Karla Krautgartnera. Nedlouho poté se Drobný setkal s Karlem Gottem a v únoru 1963 společně zamířili do legendárního divadla Semafor. Jiří Suchý a Jiří Šlitr viděli v Drobném nástupce Waldemara Matušky a složili mu jeho první velký hit - Písničku pro kočku.

Po odchodu ze Semaforu se Drobný vydal na dráhu sólového interpreta. Spolupracoval s Country Beatem Jiřího Brabce nebo orchestry Karla Vlacha a Václava Hybše. Domácí i zahraniční publikum oslovil písničkami jako Pláču, pláču sůl, Najdu klíč a vejdu bránou nebo Mužný vous.

V koncertování pokračuje Milan Drobný dodnes. Zároveň vlastní produkční společnost, v roce 2010 na Liberecku neúspěšně kandidoval za Zemanovce do Senátu.

Letmou stopu zanechal Drobný i ve filmu. V populární hudební komedii Trhák si zahrál nápadníka jedné z dcer hajného Kaliny. V roce 2017 se potřetí oženil.

Milan Drobný a Karel Gott jsou kamarádi už od dob společného studia na konzervatoři. V prosinci 2015 došlo mezi Gottem a jeho dlouholetým kamarádem k rozkolu. Drobný tehdy médiím řekl, že se stav mnohonásobného Zlatého slavíka, který tou dobou válčil s rakovinou mízních uzlin, zlepšil. Ivana Gottová ho důrazně upozornila, že jen ona může sdělovat informace o mistrově zdravotním stavu.

Drobný, který patřil mezi blízké přátele zesnulého Gotta, následně přišel s tvrzením, že Karel Gott se nechá ovládat svou ženou Ivanou.

Témata: Milan Drobný Karel Gott