Miss Houdová po 20 letech přiznala: Znechucení ze soutěže krásy!

Helena Houdová 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. prosince 2019 14:28

Je to dvacet let, co se Helena Houdová stala českou královnou krásy a otevřela si tak cestu do zahraničí. Jenže právě z celosvětové soutěže krásy si neodnesla úplně ty nejlepší zkušenosti.

Letos uplynulo 20 let od chvíle, co se Helena Houdová stala Miss České republiky a získala letenku na Miss World. Po dvou desítkách let konečně našla slova, kterými je tento zážitek schopná popsat. „Stála jsem na jevišti před bilionem lidí a byla hodnocena za svoji krásu a image. A já nenáviděla každou minutu,“ přiznala na instagramu.

„Když nás soudili, která jsme krásnější, cítila jsem se odporně. Když jsme bojovaly za přízeň poroty, kdo má lepší image, cítila jsem se neskutečně smutná. Tehdy jsem ve svém věku ještě neměla slova, abych to vysvětlila. Teď je mám,“ svěřila se někdejší královna krásy.

Co si za těch 20 let uvědomila? „Teď už vím, že moje touha byla celou dobu ve spolupráci, spolutvoření a souznění raději než v soutěžení. Teď už vím, že hluboko v sobě jsem chtěla sesterství raději než individuální představu úspěchu,“ konstatuje modelka.

„Teď už vím, že jsme všechny, každá z nás žen, nádherné a silné svým vlastním způsobem. Spolu je víc než sama. Trvalo mi to přes 15 let Vás ženy milovat. A sebe,“ dodala Houdová na závěr.

Témata: Helena Houdová