Marek Eben to tajil: Porušil zákon a boural!

Marek Eben 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. prosince 2019 13:06

Tohle si Marek Eben za rámeček nedá. Populární moderátor StarDance stráví na cestách spoustu času, proto není divu, že se mu za volantem přihodilo všechno možné. I věci, u kterých se není čím chlubit.

Auto je pro Marka Ebena vzhledem k jeho pracovnímu vytížení parťák, bez kterého by se prostě neobešel. Dobře si proto uvědomuje, že je potřeba dodržovat pravidla silničního provozu. I tvář populární taneční soutěže StarDance ale přiznává, že několikrát porušila zákon, i když… „Zrovna teď o sobě můžu prohlásit, že jsem čistý,“ řekl v říjnu serveru aktualne.cz.

„Párkrát jsem nějaké (trestné body – pozn. red.) dostal, a to vždycky za rychlost,“ přiznal populární moderátor. „Třeba na padesátce jsem jel sedmdesát, ne však ve vesnici, ale na karlovarské silnici v místech, kde je mimo město snížená, padesát tam ale nikdo nejede,“ hájil se.

Eben, který se vždy projevuje jako gentleman, přijímá s pokorou i pokuty. „Je to spravedlivá odměna za porušení předpisů,“ konstatuje. Za sebou má přitom i nějaké ty nehody, hlavně se zvěří. „S nadsázkou bych mohl dostat ‚lovecký lístek‛. Srazil jsem už všechno možné od kance přes srny až po zajíce,“ zavzpomínal.

Současný bodový systém mu ale nahání hrůzu. „V mém případě by byla ztráta řidičáku smrtící. Bez auta bychom byli úplně nahraní,“ dodává moderátor, který podle svých slov najezdí ročně přes 30 tisíc kilometrů, především na trase mezi Prahou a Karlovými Vary.

Témata: Marek Eben