Ivana Gottová mu dělá starosti: Psychiatr se ozval!

Gottová, Ivana 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. prosince 2019 17:54

Nápor na psychiku vdovy po Karlu Gottovi musel být v posledních týdnech nepředstavitelně velký. I proto se Ivana Gottová stala terčem zájmu odborníků, kteří se zajímají o stav lidské mysli. Co na její konto řekli?

Ivana Gottová zažívá po smrti Karla Gotta (†80) tlak, jaký ještě nezažila. Není proto divu, že panují obavy, jak to celé zvládne. Podle serveru ahaonline.cz už si o ní dělá starosti opravdu renomovaný tuzemský psychiatr.

„Určitě není rozdíl, jestli prožíváte úmrtí partnera, který byl slavný, nebo partnera, se kterým jste žila obyčejný život. Tahle situace je těžká, ať tak, či tak. Člověk najednou ztrácí určité vazby. Ve chvíli, kdy odchází partner, tak je to bolestivé a trvá dlouho, než se z toho člověk vzpamatuje,“ cituje zmíněný server slova, která měl Jan Cimický říct pro web šíp.cz.

Se ztrátou milovaného blízkého se podle něj vlastně nedá zcela vyrovnat. „Neznamená to však, že posléze, co se s tím člověk srovná, přestává vnímat, nebo z toho uteče. To je věc, se kterou se člověk srovnává po celý zbytek života,“ vysvětluje.

Na závěr připojil psychiatr jednu cennou radu nejen pro vdovu po Slavíkovi. „Když je potřeba opora, je možná konzultace u praktického lékaře, psychologa nebo psychiatra. Pokud je problém takový, že vznikne hluboká deprese, čili je tam poststresový syndrom, tak tomu mohou pomoci léky, jako u všech ostatních onemocnění,“ prozradil.

Témata: Ivana Gottová