Richard Krajčo míří do televize! Česká televize nasadí nové kriminálky!

Richard Krajčo 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. prosince 2019 18:25

Česká televize (ČT) v lednu a únoru uvede především dramatický žánr. Zastoupí ho mimo jiné tři nové kriminální minisérie a seriály Místo zločinu Ostrava, Zrádci a Vysoká hra natočené podle skutečných událostí.

Dramatický příběh nabídne dvoudílný televizní film Stockholmský syndrom i životopisný film o životě herečky Jiřiny Štěpničkové Past. Komorní drama o hledání životní rovnováhy vypráví příběh navrátilce z cizinecké legie Veterán. Novináře o tom dnes informoval generální ředitel ČT Petr Dvořák.

"Sezona bude hodně dramatická, ne okolo České televize, ale v České televizi. Abychom zmírnili tu "krimináladu", tak uvedeme například rodinnou detektivní komedii Poldové a nemluvně," uvedl Dvořák.

Třináctidílný seriál z moravsko-slezské metropole Místo zločinu Ostrava představí dvojici zdánlivě velmi odlišných kriminalistů - Emu a Honzu. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost. V hlavních rolích se představí Pavla Beretová a Stanislav Majer.

Tři týdny v životě drogového dealera zachycuje minisérie Zrádci pojednávající o nerovném boji policie s drogovou mafií a o morálních hranicích, které je někdy třeba v tomto boji překračovat. "Na scénáři se mi líbilo, že každá postava má nejednoznačný charakter, fascinovala mě ta aktuálnost," podotkla Lenka Krobotová, která v příběhu ztvárnila vyšetřovatelku.

Hrdiny seriálu Vysoká hra od režiséra Jiřího Svobody jsou zásadový policista a ambiciózní novinářka (Richard Krajčo a Anna Fixová), kteří se ocitli na stopě korupční kauzy. Jako inspirace tomuto thrilleru posloužily zkušenosti reálného policisty Václava Lásky, který byl součástí elitního vyšetřovacího útvaru a na základě své praxe napsal román. Hlavní hrdinou je policista protikorupčního útvaru Tomáš Krása.

"Tomáš je vystudovaný právník, který ale nechce stát na této straně zákona, nechce vytahovat lidi ven z vězení, ale naopak by je tam raději zavíral. Proto jde k zvláštnímu útvaru u policie a snaží se odhalovat korupci někdy i trochu na vlastní pěst. Je to takový samorost a nemyslím si, že se to všem líbí. Sám nevím, jestli bych měl na takovou práci žaludek a taky odvahu, zvlášť když víte, že vám může jít o život," uvedl jeho představitel Krajčo.

Děj psychologického dramatu s detektivními prvky Stockholmský syndrom zavede diváka do prostředí obchodu s bílým masem. "Vyprávíme příběh, který se může stát každému z nás. Začíná mezní situaci, v níž se ocitnou dva muži, otcové dcer, a která odstartuje celou řadu dramatických událostí. Postavy Stockholmského syndromu záměrně vystavujeme morálním zkouškám a ne všechny v nich obstojí," sdělila kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Témata: Richard Krajčo Česká televize