Vánoce vězněné Terezy: Svátky klidu a míru stráví ve strachu z jiné ženy!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. prosince 2019 9:59

O Vánocích se říká, že jsou svátky klidu a míru, asi nikdo by je proto nechtěl strávit s člověkem odsouzeným z vraždy. Tereza, která je v pákistánském vězení, si moc vybírat nemůže.

Tereze, kterou v Pákistánu přísně odsoudili, před pár dny svitla naděje, že by se k Vánocům mohla dočkat propuštění z vězení. Teď už to ale vypadá, že se smířila s tím, že už podruhé stráví svátky za mřížemi, a to v zemi, kde žijí převážně muslimové, a tak tu logicky křesťanské zvyky moc neprožívají.

I proto budou Vánoce pro odsouzenou Češku spíš smutné. Náladu jí snad alespoň zvednou čtyři ženy křesťanského vyznání, které jsou s ní uvězněny. Se začínajícím adventem už prý ve vězení probíhají první přípravy na svátky.

Co jsou zač ženy, které budou Tereze dělat společnost? Minimálně část z nich s ní má společný osud. „Jedna je ve vězení za vraždu, tři kvůli drogovým deliktům,“ prozradil webu blesk.cz Alí Aršád s tím, že dvě teprve čekají na rozsudek. Dalším dvěma bude jistě závidět nižší tresty, dostaly totiž „jen“ dva roky.

Zároveň jí ale všechny čtyři podpořily, co se jejího případu týká. Tereza momentálně marně čeká na odvolací řízení, ve kterém žádá propuštění na svobodu. „Povzbuzují ji, že musí doufat a že ji určitě brzy propustí. Říkají, že její martyrium bude brzy u konce,“ konstatuje Aršád.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Vánoce