Korn ruší koncerty kvůli vážné nemoci: Postihlo to i Gotta (†80)!

Jiří Korn 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. prosince 2019 8:48 | Aktualizováno: 5. prosince 2019 22:00

Vážné zdravotní problémy jednoho z kolegů musí řešit zpěvák Jiří Korn a nevypadá to vůbec dobře. Připravované koncerty už si ve velkém škrtá z kalendáře. Co s tím má společného Karel Gott?

Nemilá zpráva pro fanoušky Jiřího Korna! Podle informací serveru ahaonline.cz musel zrušit či přinejmenším přeložit prosincové koncerty s vokální skupinou 4TET. Na vině je vážná nemoc. Sám Korn, který letos oslavil sedmdesátiny, je zdravý, odpadl ale jeden z jeho kolegů. Naděje na zlepšení je v nedohlednu.

Kapelník Jiří Škorpík trpěl několik měsíců zimnicemi, křečemi a bolestmi svalů, žeber či páteře. Navzdory naprostému vyčerpání ale pracoval dál. Do chvíle, než došlo ke zlomu. „Odešel mi sluch,“ potvrdil zmíněnému webu. „Ležím, nemohu nic, mám opět antibiotika a horečky. Myslel jsem, že vše zvládnu, ale ne,“ dodal.

Koncerty tělesa 4TET byly vyprodané, a tak členové skupiny přijdou o nemalé peníze. Pro Škorpíka navíc nejde o jedinou odřeknutou práci. Odpískat musel i vánoční koncerty v Lucerně, kde měla většina písní zaznít v jeho aranžích.

Týká se to i písní letos zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80), které měly na koncertě zaznít v podání Mariana Vojtka. Připravené měl skladby Stokrát chválím čas a Adeste fideles. „Je mi to strašně líto, byl to můj vzor, chtěl jsem mu vzdát hold,“ posteskl si pro ahaonline.cz.

Témata: Jiří Korn Karel Gott