Když draka bolí hlava a diváky oči: Pohádka s Gottem (†80) propadla!

Karel Gott v pohádce Když draka bolí hlava

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. prosince 2019 13:07

Advent odstartovala v televizi pohádka s Karlem Gottem a jeho dcerami, namísto ovací se ale dočkala nemilosrdné kritiky. Diváci vydrželi u obrazovky jen pár minut a navzdory pietě nešetřili ani výkon zesnulého zpěváka.

Pohádka Když draka bolí hlava, která se stala posledním filmem zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80), ten si v ní navíc zahrál s dcerami Charlotte a Nelly, měla včera českou televizní premiéru. Hlava z ní rozbolela ale spíš diváky, kteří se po skončení vysílání sešli na facebooku televize Prima a začali bouřlivě diskutovat o její „kvalitě“.

Třeba paní Jana věnovala pohádce „neskutečně dlouhých“ 15 minut. „Při vší úctě ke Karlu Gottovi byla jeho slovenština hrozná, rvala uši. Pohádky mám ráda, ale jako by tvůrci zapomněli, na jakých krásných pohádkách sami vyrostli. Ani hvězdné obsazení to bohužel nezachrání,“ vyjádřila svůj názor.

„Taky jsem zklamaná. A to jsem se opravdu těšila, ale nijak mě to nechytlo. A ta slovenština u pana Gotta – hrůza,“ souhlasila Dagmar. „O panu Gottovi se vždy říkalo a vědělo, že slovensky neumí, což už bylo poznat v písničce Mám rozprávkový domů. Nepochopila jsem, proč slovenská herečka blbě mluví česky a Gott blbě slovensky,“ připomněla Petra.

Jak se nakonec ukázalo, čtvrthodina nebyla spodním limitem. „Tak jsem se těšila a nic. Vydržela jsem to 10 minut. Slováci mluvili česky a Češi slovensky,“ stěžovala si Majka a dodala: „Navíc dcery pana Gotta mu tam říkaly dědo. Velká škoda. Jinak mám pohádky moc ráda.“

Do vkusu se filmaři netrefili ani příslušníkům opačného pohlaví. Pánové hodnotili ještě ostřeji. „Horší českou pohádku jsem snad neviděl. Děti slovenštině pořádně nerozumí. Karel Gott mluví, jak kdyby to četl. Celkově to bylo o ničem,“ konstatuje Petr.

„Tak tohle je teda pořádně nepovedený začátek adventu… nikdy jsem nevypnul pohádku před koncem, ale tady jsme ani my ani děti nedali víc jak 10 minut. Něco tak nekoukatelného jsem dlouho neviděl. Ani z úcty k panu Gottovi se to nedalo vydržet. Myslím, že tu máme adepta na nejhorší pohádku všech dob,“ dodává Josef.

Témata: Karel Gott pohádka Když draka bolí hlava Charlotte Gottová