Nemocná Anička Slováčková: Uvědomila si děsivou věc!

Anna Slováčková 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. prosince 2019 8:48

Vánoce nejspíš alespoň na chvíli vytrhnou Aničku Slováčkovou z reality boje se zákeřnou nemocí, která změnila její přístup k životu. Dcera Felixe Slováčka a Dády Patrasové si díky ní uvědomila jednu důležitou věc.

Začínající advent dolehl i na Aničku Slováčkovou, letos o to víc, že ji dost trápí zdraví. Před několika týdny jí totiž lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. Sama přiznává, že to její pohled na svět změnilo.

„Za poslední dobu jsem si až děsivě moc uvědomila, jak je život příjemnější, veselejší a pestřejší, když na věci člověk není sám. Když má přátele, na které se může obrátit. Někdy stačí i jen jeden člověk,“ svěřila se na sociální síti. „Nemusíme být pořád všichni hrdinové. Je úplně v pořádku říct ‚potřebuji pomoc‛ a nebát se obrátit právě na ty blízké kolem.“

Sama dřív volila jiný přístup. „Já si vždycky říkala, že nejlíp zvládnu všechno sama a jsem samostatná jednotka. Díky Bohu, že jsem aspoň v tuhle dobu pochopila, že to je ta nejhorší možná volba vůbec – být na všechno sám,“ konstatuje dcera slavných rodičů.

Fanoušky proto vyzvala, aby letošní Vánoce prožili jako svátky míru, pohody a lásky, nikoliv peněz, nepohody a stresu. „Udělejte si ten čas opravdu výjimečný a travte ho s těmi, kteří pro vás něco znamenají a cítíte se s nimi dobře. Krom tohohle už má cenu jen zdraví. Žádný jiný dárek tak podstatný není,“ vzkazuje Slováčková.

Témata: Anna Slováčková