Karel Gott (†80): Obraz za miliony udělal radost neznámé osobě!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. prosince 2019 17:10

Není pochyb, že Karel Gott dělá spoustě lidí radost i po smrti, např. obrazem za miliony korun, který se dnes vydražil v jedné aukční síni. Na kolik si přišel člověk, který se ho rozhodl prodat?

O chystaném prodeji jednoho z obrazů z dílny zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80) vás stars24.cz informoval již v listopadu. V nabídce jedné aukční síně se objevila jeho variace na slavnou Monu Lisu. Umělecké dílo má od dnešního dne nového majitele.

Aukci pořádala Galerie Kodl, obraz přišel na řadu jako osmdesátá položka seznamu. Vyvolávací cena činila 350 tisíc korun, ta odhadní byla až dvojnásobná. Výsledek je však ještě lepší. Obraz se vydražil za 1,7 miliony korun, s aukční přirážkou za něj kupec uhradí celkem více než 2 miliony.

O sedmimístné částce se v kuloárech spekulovalo už před dražbou, padla právě i magická hranice dvou milionů. „Pokud bude odhadní cena překročena, budeme to opět považovat za milý úspěch,“ řekla před aukcí webu ahaonline.cz mluvčí galerie.

Na rubu uměleckého díla byla uvedeno datum i věnování od samotného Mistra. Obraz prodával jeho obdivovatel, o známou osobnost nešlo. O novém majiteli žádné informace k dispozici nejsou.

Témata: Karel Gott