Freddie Mercury vedle něj naposledy vydechl: Svědectví od smrtelné postele!

Freddie Mercury 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. listopadu 2019 17:00

Od smrti Freddieho Mercuryho uplynulo už téměř 30 let, na svědectví od smrtelné postele se ale čekalo. Při letošním výročí úmrtí konečně promluvil muž, který byl u zpěváka ve chvíli, kdy naposledy vydechl. Co prozradil?

Minulý víkend uplynulo 28 let od smrti legendárního Freddieho Mercuryho. Jeho poslední dny mezi námi už popsal komorník Peter Freestone, jeho vyprávění ale končilo zhruba den před smrtí frontmana kapely Queen. Stráž u smrtelné postele od něj totiž na poslední hodiny převzali jiní.

Freddie nakonec naposledy vydechl, když byl po jeho boku kamarád a kolega z hudební branže Dave Clark. Ten i po téměř třech desítkách let nerad mluví o tom, co se v listopadu roku 1991 odehrávalo. Mnohem raději vzpomíná na šťastnější chvíle s Mercurym.

„V soukromí to byl milý člověk s vytříbeným vkusem. Vždyť měl obraz od Picassa v koupelně,“ zavzpomínal s humorem pro express.co.uk. „Navíc se zajímal o ostatní lidi, což od něj bylo pěkné,“ konstatuje Clark, který nakonec jednu historku z posledních měsíců zpěvákova života přidal.

Konkrétně vzpomněl na zářijové 45. narozeniny Mercuryho. „Pozval jen 30 svých nejbližších přátel a bylo tam 30 různých chodů, které připravil jeho osobní kuchař Joe Fanelli, a 30 různých druhů vína ke každému z těch jídel,“ popsal hudebník. Freddie si zkrátka uměl užívat.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen