Xindl X slaví 40. narozeniny! Co má společného s Comebackem?

Xindl X (foto: Dalibor Konopáč) 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. listopadu 2019 17:51

Písničkář Xindl X,vlastním jménem Ondřej Ládek, se svou skupinou koncertem s názvem Narozeninová oslava XL! v pražském Foru Karlín oslavil své 40. narozeniny. V průběhu vystoupení Xindl X převzal platinovou desku za milionový obrat prodeje svého posledního alba Sexy Exity a pokřtil album hitů nazvané Anděl v blbým věku.

Xindl X pod svým skutečným jménem Ondřej Ládek působí také jako filmový a televizní scenárista.

Je autorem námětu a spoluautorem scénáře filmu Restart a spoluautorem námětu seriálu Comeback a spoluautorem scénářů k jeho prvním patnácti dílům.

Je také autorem divadelní hry Dioptrie růžových brýlí, která se šest let hrála ve Švandově divadle na Smíchově. Spolu s Monikou Šimkovičovou napsal knihu Bruno v hlavě, která vyšla v roce 2010.

Vystoupení zahájil jedním ze svých prvních hitů Anděl. Publikum ho okamžitě doprovodilo sborovým zpěvem. Následující skladbu Zlato doprovodil tancem, kterým připomněl svoji účast v letošní soutěži StarDance, kde tancoval po boku Markéty Dostálové.

Xindl X v září 2008 vydal debutové album Návod ke čtení manuálu, za které získal nominaci na cenu České hudební akademie Anděl v kategorii folk a country. Od té doby nahrál šest studiových alb a dvě akustická. Pseudonym Xindl X si Ládek vypůjčil od jedné postavy z filmu Hollywood Ending.

Témata: Xindl X