Karel Gott (†80) boduje i po smrti: Zalíbil se i v zemi diktátora!

Karel Gott 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. listopadu 2019 11:13

Zlatý slavík to sice není, ale Karla Gotta by jistě potěšilo i ocenění, které obdržel v zahraničí za svůj herecký výkon v pohádce. V jaké kontroverzně vnímané evropské zemi se líbil film Když draka bolí hlava?

Karel Gott (†80) boduje i po smrti a slaví úspěchy na jím ne moc probádaném poli filmu. Jeho poslední filmovou rolí se stala postava krále a kováře v pohádce Když draka bolí hlava, kde si mimochodem zahrál s dcerami Charlotte a Nelly. Snímek pro děti nyní slaví úspěch v zemi, která je u nás známá především tím, že v ní tvrdou rukou vládne diktátor.

Česká filmová kritika sice Gottův výkon v pohádce neocenila, porota mezinárodního filmového festivalu Kinoduel 2019 v běloruském Minsku byla jiného názoru. Mezi stovkami uchazečů o ceny uspěl právě Mistr.

Gott získal dle serveru super.cz in memoriam speciální cenu za nejlepší mužský herecký výkon, samotná pohádka se pak ze stovek uchazečů propracovala mezi trojici nejlepších v hlavní kategorii Nejlepší rodinný film.

Snímek Když draka bolí hlava navíc bodoval i u tamních festivalových diváků, a tak není vyloučeno, že se Bělorusko zařadí mezi země, které pohádku odvysílají v televizi. Tuzemští televizní diváci ji uvidí už tuto neděli.

Témata: Karel Gott