Jaromír Jágr: Karel Gott (†80) mu dodal odvahu, aby udělal toto!

Jaromír Jágr a Karel Gott 9

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. listopadu 2019 15:05 | Aktualizováno: 29. listopadu 2019 12:31

Jaromír Jágr a Karel Gott se jako legendy svých oborů vzájemně respektovali. Právě Mistrova píseň dodala hvězdnému hokejistovi odvahu udělat něco nevídaného. Čím se Jágr pochlubil na sociální síti?

Legendární hokejista Jaromír Jágr si zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80) velice vážil. Svědčilo o tom třeba to, že po Mistrově smrti setrval po zádušní mši o něco déle v pražské svatovítské katedrále, aby uctil jeho památku.

Nedávno zase olympijský vítěz prozradil, že měl jedno přání týkající se Gotta, které se už bohužel nevyplní. Přál si totiž, aby právě Slavík zazpíval o jedné z přestávek jeho show, kterou naplánoval na červen příštího roku. Mistrova hudba ho ale evidentně doprovází i nadále.

Právě Gottovu píseň Žít si totiž Jágr pustil, aby si dodal odvahu a fanouškům na facebooku konečně ukázal kníra, kterého si v předchozích týdnech vypěstoval v souvislosti s každoroční akcí Movember.

Shodou okolností jde o akci, která podporuje boj s rakovinou, s níž měl Karel Gott své zkušenosti. Rakovinu mízních uzlin před několika lety ještě zpěvák porazil, leukémie už ale byla nad jeho síly. Mistr podlehl zákeřné nemoci počátkem letošního října. 

Témata: Jaromír Jágr Karel Gott