Karel Gott (†80): Poslední tajemství zádušní mše ODHALENO?!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. listopadu 2019 11:25 | Aktualizováno: 30. listopadu 2019 22:44

Zádušní mše za zesnulého Karla Gotta je už několik týdnů starou událostí, přesto o jejím zákulisí stále ještě nevíme všechno. Nově přispěchal se svou troškou do mlýna jeden z knězů, kteří mši celebrovali. Jaké odhalení učinil?

Je to už více než měsíc, co se v pražské svatovítské katedrále konala zádušní mše za zesnulého zpěváka Karla Gotta (†80). Většina detailů ze zákulisí obřadu zazněla už v prvních dnech, které po něm následovaly. Oblíbený kněz Zbygniew Czendlik zvládl své tajemství střežit poměrně dlouho.

Farář původem z Polska až koncem listopadu prozradil, že během mše zažil poměrně nepříjemné chvíle. „Byl jsem nervózní a to nejhorší bylo to, že já jsem měl velké sucho v puse, takže jsem nemohl mluvit,“ popsal Top Star magazínu.

„Věděl jsem, že za tím oltářem je voda a že bych si tam mohl dojít, ale neměl jsem tu odvahu. Když mě zabíraly kamery a lidi se dívali. Nechtěl jsem zmizet za oltář, aby si nemysleli, že se mi udělalo špatně,“ svěřil se kněz s tím, jaké dilema v hlavě řešil.

Na mši ale především zaujal originální modlitbou, v níž prosil Boha, aby si s Gottem „osladil kávu o trochu víc“. „Chtěl jsem, aby to korespondovalo s osobností Karla Gotta, s jeho laskavostí, moudrostí a vtipem. Já se ho jednou zeptám, jak se mu ta modlitba líbila,“ dodal Czendlik.

Témata: Karel Gott