Dusno kolem Ebena a StarDance pokračuje: Desítky sexistických výroků!

Marek Eben a Tereza Kostková 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. listopadu 2019 20:20

Marka Ebena se konečně zastali kolegové – moderátoři, ale válka ještě není u konce. Kritici jeho způsobu uvádění StarDance se nevzdávají. Naopak se pustili do rešeršní práce a hledají jeho „chyby“. Kolik jich našli?

Dusná atmosféra kolem osoby moderátora Marka Ebena vládne dál. Hvězdy StarDance se sice konečně někdo zastal, a to kolegové z branže v čele s Alešem Hámou, jenže filmový kritik Kamil Fila, který celou lavinu spustil, se ještě nevzdává.

Přijal totiž pozvání do jednoho z pořadů portálu blesk.cz, aby tam přednesl svůj názor. StarDance označil za dobrou show, který zapojuje množství lidí nejrůznějšího věku. „A je to tím pádem pořad, který tmelí publikum u televizních obrazovek,“ řekl Fila zmíněnému serveru.

Za tím, že populární moderátor používá sexistické výroky, si ale stojí. „Těch výroků jsem našel zhruba dvacítku, asi jich bylo víc. Neříkám, že jsou hrubě urážlivé. Není to nic, co by nedejbože mělo být žalovatelné, nebo že by moderátor měl být vyhozen. To ani omylem. Ale kdyby vám některý z nich řekl nějaký chlap v metru, tak si hodně rychle odsednete,“ vysvětloval.

Proti Ebenovi prý kritik zaujatý není, což demonstroval následovně: „Já mám velice rád jeho písňovou tvorbu. Je v ní kultivovaný a jemný a ukazuje, že i v duši mužů existuje něco jako jemnost.“

Témata: Marek Eben StarDance