Česko se ve čtvrtek rozloučí s Jakubem Zedníčkem

Jakub Zedníček (herec)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. ledna 2018 15:50

Poslední rozloučení s hercem a moderátorek Jakubem Zedníčkem se uskuteční na Činoherní scéně Městského divadla Brno ve čtvrtek 11. ledna 2018 v 11:00 hodin a bude přístupné i pro veřejnost. Informovala o tom mluvčí divadla Lenka Pazourková.

Synovec známého herce Pavla Zedníčka zemřel na Nový rok zahynul při autonehodě. Havárii vlastního auta přežil, ale při přecházení dálnice ho smetla přijíždějící dodávka. Jakub Zedníček se přitom teprve loni v březnu stal otcem. Narodila se mu holčička Maya, kterou mu porodila jeho přítelkyně a herecká partnerka z Městského divadla Brno Lenka Janíková.

Poslední rozloučení s mladým herce sice bude přístupné i pro širokou veřejnost, mluvčí divadla Lenka Pazourková ovšem upozorňuje, že opozdilci s největší pravděpodobností nebudou do sálu vpuštěni.

Jakub Zedníček se narodil 13. června 1990 v Brně. Na brněnské konzervatoři studoval obor hudebně-dramatický. Za dob studia sbíral zkušenosti například v Národním divadle Brno. Hrál v televizním seriálu Škola na výsluní. Se svým strýcem Pavlem Zedníčkem pak například moderoval pořad Kurňa, co to je?

„Jeho mládí a talent bude chybět nejen v mnoha rolích, které od příchodu do našeho divadla ztvárnil. Budeme ho však postrádat i jako milého kamaráda,“ píše se na parte, které zveřejnilo Městského divadlo Brno

„Mezi jeho prvními byla malá role v muzikálu Mary Poppins, kde zúročil své stepařské umění. Rozesmával publikum jako Buddy Walsh v oblíbeném muzikálu Donaha! Rád také vzpomínal na roli v Chicagu, při jehož zkoušení se setkal se svou životní partnerkou Lenkou Janíkovou," uvedlo divadlo ve smutečním oznámení.

„Odchodem Jakuba Zedníčka ztrácí Městské divadlo Brno nejen mimořádně talentovaného herce, ale také kamaráda a přítele. V myšlenkách jsme všichni s jeho rodinou.“ dodali brněnští divadelníci.

Témata: Jakub Zedníček úmrtí