Karel Gott (†80): Nejasnosti kolem hrobu!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. listopadu 2019 8:23 | Aktualizováno: 26. listopadu 2019 22:41

Kolem rodinného hrobu zesnulého zpěváka Karla Gotta panují v těchto dnech velké nejasnosti. Zavedené pořádky vzaly za své ve chvíli, kdy Mistr odešel. Kdo teď bude všechno platit?

Karel Gott (†80) má být na základě svého vlastního přání pohřben na hřbitově na pražských Malvazinkách, který je relativně nedaleko od vily na Bertramce. Ačkoliv už tam proudí zástupy lidí, kteří chtějí uctít jeho památku, do konce roku se místo posledního odpočinku nejspíš realizovat nepodaří.

Nejasnosti ovšem panují i kolem dalšího hrobu spojeného s Mistrem. Jde o rodinný hrob v Újezdu u Svatého Kříže na Plzeňsku, kde jsou pohřbeni Gottovi rodiče. Dlouhodobě ho má na starosti zpěvákova sestřenice Hana Zímová, jen pouhou údržbu ale momentálně komplikuje boj o dědictví.

„O hrob se starám já, včetně úklidu a také placení poplatků. Teď vyčkávám na informace, koho bude hrobka po Karlově odchodu,“ řekla serveru blesk.cz Gottova příbuzná. O hrob se klidně bude starat i nadále, momentálně ale žije v nejistotě, jak to bude dál.

Zímová žila se zpěvákovým řidičem Oldou Havránkem, který rakovině podlehl ještě dříve než Mistr. Právě on vozil na Bertramky účty za hrob, aby se mezi sebou vyrovnali. Je tedy otázkou, kdo bude hrob platit nyní.

Témata: Karel Gott