Jaromír Soukup: Útok na pozůstalé po Karlu Gottovi!

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor) 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. listopadu 2019 19:19

Moderátor a ředitel televize Barrandov Jaromír Soukup se pustil do pozůstalých po Karlu Gottovi. Nejprve si podal jeho dceru Dominiku, poté se zaměřil na to, jak to má s vdovou Ivanou.

Podle Soukupa jde v případě pozůstalých o jedinou věc, a sice o peníze. "Paní Dominika má manžela, což je nějaký hudebník z Finska, a on má snad nějakou psychickou poruchu, pokud jsem dobře pochopil. Žijí ve Finsku poměrně nuzně, ani jeden z nich nemá práci. On tedy o sobě mluví jako o hudebníkovi, ale spíš bych řekl, že jeho pravé povolání je být nezaměstnaný," uvedl podle Sedmičky Soukup.

"Dominika měla bohatého a slavného tatínka a že bude dědit, tak neovládl svou touhu po penězích Karla Gotta. Jestli chcete slyšet můj názor, tak já si myslím, že Dominika by ho měla kopnout do... do zadečku za to, co udělal, protože Karel Gott byla naše národní ikona, nejslavnější zpěvák, jakého jsme tu kdy měli, a nejen zpěvák, ale i osobnost, takže ona ta Dominika se od něj nějak distancovala, a já si myslím, že by se od něj měla distancovat úplně!" dodal s tím, že její manžel chce dva miliony eur nebo vilu na Bertramce.

"Na Bertramce Karel Gott skoro celý život bydlel a vychovával tam své dvě děti. Jestli skutečně paní Dominika ten nárok vznese, nebo nevznese, jestli se dohodnou s ostatními příbuznými, zejména s paní Ivanou, to já samozřejmě nevím, to teprve uvidíme," řekl s tím, že po úmrtí každého člověka probíhá dědické řízení a v rámci něj se zjišťuje majetek a dědicové.

"V tomto případě by neopomenutelným dědicem byla i paní Dominika. A dědit se může na základě zákona, pokud závěť není, nebo na základě závěti, pokud závěť byla sepsána. Anebo může být také dědictví upraveno smlouvou. Smlouvou o vyrovnání dědických nároků, a údajně tato smlouva byla ještě za života Mistra s Dominikou uzavřena," řekl Soukup.

O existenci takové smlouvy ale Soukup neví, tvrdí ale, že pokud je dobře sepsaná, tak by nároky manžela Dominiky neměly být platné a vymahatelné. 

Témata: Karel Gott Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)