Posmrtná rána Karlu Gottovi! TOHLE SI NEZASLOUŽIL!

Karel Gott - pietní místo u jeho vily Nad Bertramkou v Praze. 12

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. listopadu 2019 13:54

Německá popová hvězda Helene Fischer je nejen dlouholetou stálicí na tamní hudební scéně, ale i někdejší přítelkyně Karla Gotta. Po smrti na něj však zanevřela!

Podle deníku Aha! doteď nedorazila od Helene Fischer do Česka žádná kondolence, přitom to budou bezmála dva měsíce, co slavný český zpěvák zemřel.

Překvapivější je to o to, že solu měli dobré vztahy. A to tak dobré, že jí Gott dokonce daroval německou verzi písně Včelka Mája.

Podle deníku jí obdivoval ji a všude o ní hezky mluvil, přesto se zpěvačka neobtěžovala poslat do Prahy kondolenci ani květinu.

Proč? Nikdo neví, její management na dotazy nereaguje, ačkoliv řada jejích německých kolegů do Prahy dokonce zavítala osobně.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v pátek 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49.000 lidí.

O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Sobota byla zároveň dnem státního smutku. Zpěvákovy ostatky pozůstalí nechali převézt do motolského krematoria ke zpopelnění.

Pietním místem se ihned po oznámení zpěvákova úmrtí stala spontánně pražská Bertramka, kde zpěvák dlouhá léta žil. Lidé tam řadu dní nosili svíčky, květiny, fotografie a další předměty. Dary ulici u vily zcela zaplavily. 

Témata: Karel Gott