Svěrák pod palbou kvůli StarDance! Češi mu to omlátili o hlavu!

Svěrák, Zdeněk

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. listopadu 2019 11:51 | Aktualizováno: 26. listopadu 2019 23:34

Sobotní večer byl pro diváky StarDance výjimečný. Na rozdíl od ostatních se v něm nevyřazovalo, ale mohli naopak přispívat na Centrum paraple. To se ale ne všem líbilo.

Sobotní večer byl výjimečný v mnoha ohledech. Netančily totiž páry, ale čtveřice Každý z tanečních párů měl totiž k ruce i jednoho z tanečníků z minulých ročníků a jednoho z vozíčkářů, kterým byl dnešní večer také věnován.

V porotě se také ocitlo hned pět porotců. Tím posledním byl již tradičně Zdeněk Svěrák, který opět rozdával po 10 bodech, nyní ale pokaždé jinak graficky ztvárněných.

Svěrák se v porotě neocitl náhodou, v roce 1994 totiž společně s občanským sdružením Svaz paraplegiků otevřel Centrum Paraple, na jehož konto se během přenosu přispívalo. A vybralo se více než 15 milionů korun.

To ale některým lidem vadí. Ptají se totiž, proč musí jít peníze zrovna na toto konto, když je v Česku celá řada organizací, které chtějí pomáhat lidem.

"Částka parádní, Jen mě někdy u takovýhle akcí mrzí, že nikdo nic nevymyslí pro zvířátka... útulky, azyly a záchranné stanice," napsala například jedna z fanynek.

"Včerejší díl byl jistě zajímavý a prospěšný. Bohužel jen pro jednu organizaci. Paraple má na rozdíl od podobných organizací štěstí, že ČT ho má asi jako to čím se prezentuje. Naštěstí aspoň Světluška, zde má též své místo. Jenže Paraple a pan Svěrák dominují, byť zde nejsou sami," uvedl jiný fanoušek soutěže.

"Částka je skvělá, jen si myslím, že by podobná finanční injekce pomohla i jiným organizacím, které se starají o handicapované. Ale ty asi nemají protekci v podobě pana Svěráka," napsala další fanynka.

"Přestože souhlasím, že by se klidně mohlo každý rok přispívat jiné organizaci, tou větou o protekci jste to zabila," reagovala jiná fanynka. Mnoho dalších se do divačky pustilo za to, že uráží Svěráka, další jí ale dali za pravdu, že by mohla StarDance pomáhat i jiným organizacím. 

Témata: StarDance Svěrák Zdeněk (herec režisér)