Jak trávil Karel Gott poslední dny života? Vztekal se kvůli tomuto!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 13

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. listopadu 2019 8:55 | Aktualizováno: 26. listopadu 2019 10:36

Karel Gott věděl, že umírá. Cítil, jak slábne, a nic na tom neměnil ani fakt, že na něj jho blízcí apelovali, aby se snažil bojovat. V posledních dnech dokonce na jídlo rezignoval!

Podle Dominiky Gottové se poslední měsíc držel na nohách díky polívkám. Ty mu Ivana vařila každý den. "Tatínek málo jedl, proto se mu Ivana snažila každý den vařit polévky, aby do sebe dostal nějaké vitaminy," řekla Blesku.

Ani to ale Gottovi příliš nepomáhalo, zhruba dva týdny před smrtí už odmítal jíst. A podle Dominiky se dokonce zlobil, když ho do jídla nutili, protože se necítil dobře a neměl na nic chuť.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v pátek 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49.000 lidí.

O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Sobota byla zároveň dnem státního smutku. Zpěvákovy ostatky pozůstalí nechali převézt do motolského krematoria ke zpopelnění.

Pietním místem se ihned po oznámení zpěvákova úmrtí stala spontánně pražská Bertramka, kde zpěvák dlouhá léta žil. Lidé tam řadu dní nosili svíčky, květiny, fotografie a další předměty. Dary ulici u vily zcela zaplavily. 

Témata: Karel Gott Dominika Gottová