Dusno ve StarDance! Marek Eben se znechutil účastníkům soutěže!

Marek Eben moderuje StarDance 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. listopadu 2019 16:07 | Aktualizováno: 24. listopadu 2019 22:04

Moderátor StarDance se ocitl pod palbou kritiky za to, jakým způsobem uvádí populární taneční soutěž StarDance. Jak se ukázalo, vadí to nejen kritikům, ale i samotným účinkujícím!

Známý filmový kritik Kamil Fila se ostře pustil do moderátora Marka Ebena. Tvrdí, že mezi jeho vtipy a vtipy Miloše Zemana prakticky není rozdíl, a moderátor taneční soutěže StarDance je podle něj sexistický a patří do starého železa.

Kritikovi například vadí, že Eben velmi často řeší jména jednotlivých lidí. Jako příklad zmínil Natálii Otáhalovou, z níž si Eben dělal srandu. "Je to fetiš, obsese, patologie," uvedl kritik s tím, že Eben například uvádí film který neviděl a už podle názvu spekuluje, o čem film je. "Je to hrozně laciné, ty hrátky se jmény," dodal.

Podle něj má StarDance touhu spojovat lidi různých národností, barvy pleti nebo věku, snaží se být inkluzivní. "A najednou ten Eben, ten nejméně inkluzivní prvek, který tam říká prasárničky, takové polo, zastřené, tak hodnotí š*katelnost malý holky? Jako pardon. Tam někdo předvádí tanec a sahá na zadek a on řekne: No to by se mi líbilo. Jako Marku fakt? Opravdu tohle říkáš natvrdo veřejně jako moderátor veřejnoprávní televize?" ptal se kritik. 

Jako příklad, který hovoří za vše, pak kritik zmínil například Ebenovu větu "Já jsem se narodil 18. prosince a taky si poskočím, když vidím nějakou osmnáctku." K tomu Fila dodal: "Tam je oboje, tam jsou ty jména plus...sorry, ale v šedesáti poskakuje nad osmnáctkama? To není v pořádku!"

Vtípky vadí i účastníkům

Jak se ale ukázalo, vtípky vadí i samotným účastníkům, kterých se týkají. V osmé řadě byla mezi soutěžícími vnadná blondýnka Miluše Bittnerová. "Miluška pochází z Hořic a je stejně jako podkrkonošská krajina svěží a zvlněná," řekl Eben.

Ta ale vypadala, že jí podobné narážky nejsou příjemné. "Já jsem na narážky ohledně mého poprsí zvyklá, ale od pana Ebena mě to velmi překvapilo, až jsem byla i naštvaná. Mohl si to zrovna v případě této kultivované akce odpustit," řekla pro Aha!

Ve stejném duchu ale Eben pokračuje i nyní. Své o tom ví Natálie Otáhalová. Jak upozornil Blesk, i ona si v prvním kole vyslechla své: "Natááálie Otáááhalová," prodlužoval její jméno Eben.

Ona na něj ale nechápavě koukala a nevěděla, o co přesně se vlastně snaží. "To je jako poklona?" zeptala se. Eben se ocitl pod salvou smíchu od diváků a nevěděl, jak z této trapné situace vybruslit.

Témata: StarDance Marek Eben