Olga Menzelová ŠOKUJE: Takhle na tom je Jiří Menzel! Kolik stojí péče o něj?

Jiří Menzel 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. listopadu 2019 10:44 | Aktualizováno: 21. listopadu 2019 8:46

Oscarový režisér Jiří Menzel prodělal těžkou meningitidu a je odkázán na každodenní domácí péči. Jak ji jeho manželka Olga zvládá a kolik péče o něj stojí?

"Netrpím. Není to jednoduché, ale paradoxně jsem za to svým způsobem vděčná. Naučila jsem se žít s tou situací a naše holky si díky Jirkovi vypěstovaly sociální cítění. Důležité je udržet si smysl pro humor, a to mě naučil právě Jirka," řekla Českému rozhlasu.

Dodala, že navzdory tomu, že se o něj musí starat, musí pracovat, částka, kterou za péči o něj platí, je totiž obrovská. "Dosahuje hluboko přes sto tisíc, takže musím pracovat, protože to jinak nejde. Já jsem něco mezi honicím psem a telefonní ústřednou," svěřila se.

"My teď čerpáme peníze z toho co já vydělám a co Jirka v průběhu života ušetřil, a ty prostředky kvapem mizí," dodala s tím, že její manžel potřebuje péči 24 hodin denně.

Podle ní si ale on s penězi hlavu neláme. "Jeho vědomí je trochu posunuté, on je rád že je doma. Pokud člověk prodělá tak těžkou meningitidu, tak se to promítne do jeho vědomí," uvedla dále s tím, že přesto nebo právě proto je šťastný.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová