Karel Gott (†80): Komplikace... Jde o HROB a o DĚDICTVÍ!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 9

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. listopadu 2019 8:22 | Aktualizováno: 20. listopadu 2019 16:16

Kolem hrobu pro Karla Gotta je neustále rušno. Řeší se třeba, jestli si opravdu přál spočinout na Malvazinkách, jak uvádí jeho žena. Teď se navíc komplikuje situace kolem rodinné hrobky Gottových. O co jde?

Legendární zpěvák Karel Gott (†80) má být pohřben na hřbitově na pražských Malvazinkách, jak si to podle vdovy Ivany Gottové sám přál. Jak vás už stars24.cz informoval, do konce roku se místo posledního odpočinku připravit nepodaří.

Když se řešilo, kde Mistr po smrti spočine, jednou z variant byl rodinný hrob v Újezdu u Svatého Kříže, kde jsou pohřbeni Gottovi rodiče. Jeho údržba má dlouhodobě na starosti zpěvákova sestřenice Hana Zímová, teď ji ale komplikuje dědické řízení.

„O hrob se starám já, včetně úklidu a také placení poplatků. Teď vyčkávám na informace, koho bude hrobka po Karlově odchodu,“ prozradila Zímová serveru ahaonline.cz. Starat se o hrob má v plánu i dál, ale kvůli otázce vyřízení pozůstalosti teď panuje značná nejistota.

Zímová žila s Gottovým řidičem Oldou Havránkem, který před dvěma lety podlehl rakovině. Byl to on, kdo Slavíkovi vozil vyúčtování za hrob, aby se mezi sebou vyrovnali. I záležitost financování je tedy potřeba nově nastavit.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová