Marta Kubišová: Tohle bylo definitivně naposledy!

Marta Kubišová s Lucií Bílou 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. listopadu 2019 9:55

Oslavy státního svátku 17. listopadu byly vždy neodmyslitelně spjaty s osobou Marty Kubišové, letos tomu tak ale bylo dost možná naposledy. Populární zpěvačka se už před koncertem v Lucerně vyjádřila celkem jasně.

S událostmi sametové revoluce je celých 30 let neodmyslitelně spjatá Marta Kubišová, která se díky změně režimu mohla vrátit k milované profesi zpěvačky. Během letošních oslav státního svátku ale podle svých slov vystoupila naposledy.

Uměleckou kariéru sice Kubišová oficiálně ukončila již před dvěma lety, když slavila 75. narozeniny, v předvečer 17. listopadu ale výjimečně opět vystoupila v pražské Lucerně, aby zazpívala několik písní včetně Modlitby pro Martu, neoficiální hymny revolučních dní.

Už před koncertem ale varovala, že se na pódiu objevuje naposledy. „Doufám, že to bude opravdu definitivně mé poslední vystoupení. Já už skončila před dvěma roky, ale všechna ta výročí mi dala zabrat. Líto mi to určitě nebude,“ nechala se slyšet dle serveru idnes.cz.

Podle lidí přítomných v publiku pak během vystoupení prohlásila, že „v životě nezpívala v takovém fyzickém rozkladu“. Tak uvidíme, zdali to bylo opravdu naposledy.

Témata: Marta Kubišová