Lucie Bílá: Vrozená vada a dva roky utrpení!

Lucie Bílá 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. listopadu 2019 13:50

Desítky let si Lucie Bílá nechala pro sebe jedno velké tajemství. Oblíbená zpěvačka měla vrozenou vadu, která jí bezpochyby pokazila část dětství. Téměř dva roky totiž musela vytrpět pozoruhodnou léčbu.

Lucie Bílá je v těchto dnech velice šťastná, její partner Radek Filipi se stal mistrem světa v bench-pressu. Byly však doby, kdy jí samotné bylo jakékoliv sportování zapovězeno. Lékaři dokonce nevěděli, zdali bude Lucie vůbec někdy chodit. Za všechno mohla vrozená vada.

„Když jsem se narodila, tak jsem měla luxaci kyčlí. Klouby v nožičkách prostě nebyly na správném místě,“ prozradila serveru ahaonline.cz. Lékaři v tehdejší době preferovali léčbu, která nám může dnes připadat drastická. U Slavice alespoň zabrala.

„Skoro rok a tři čtvrtě jsem musela být přikšírovaná na prkně, takže mě maminka nikdy nemohla nosit a chovat. Můj bráška si myslel, že jsem autíčko, protože tam byly čtyři obrovské šrouby, kterými mně ty nohy utahovaly,“ popisuje Bílá s dovětkem, že „tenkrát to takhle léčili“.

Všechno naštěstí dobře dopadlo, z Bílé se stalo akční dítě. „Jakmile mě pustili, tak jsem okamžitě začala běhat a řádit. To bylo pro mě hodně zásadní,“ zavzpomínala oblíbená zpěvačka.

Témata: Lucie Bílá