Karel Šíp: S Gottem (†80) zažil něco zvláštního… v obchoďáku!

Karel Šíp ve svém pořadu Všechnopárty 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. listopadu 2019 16:58

Karel Šíp a Karel Gott se přátelili dlouhá léta, jedna jejich společná historka z Německa ale dlouhá léta zůstávala tajemstvím. Oblíbený moderátor teď konečně prozradil, co zvláštního s Mistrem zažil.

Karel Šíp nedávno poskytl velice otevřený rozhovor, v němž vzhledem k současnému dění nemohla chybět zmínka o Karlu Gottovi (†80). Oblíbený televizní bavič začal vyprávět zajímavou historku. „S Karlem jsem zažil zvláštní věc. Ještě jsem ji nikdy nevyprávěl, ale myslím, že do téhle kategorie patří,“ řekl časopisu Reflex.

Moderátor byl tehdy v 80. letech poprvé v západním Německu a blížily se narozeniny jeho ženy. „Zeptal jsem se tehdy Karla, jestli by mi v Mnichově nedoporučil nějaký obchod. Karel kouknul do diáře a že prý zrovna v tom Mnichově bude. A že takovou věc nemůžu kupovat sám, když se v tom nevyznám a k tomu mluvím špatně německy. Že tam radši půjde se mnou,“ pokračoval.

Oba pánové si dali sraz u obchodního domu a začaly se dít věci. „Karel šel se mnou k pultu a začal to domlouvat s prodavačkou. Žasnul jsem, jak to celé vzal vážně, důkladně; byli jsme tam snad hodinu. A najednou jsem zaregistroval, jak se kolem nás začínají houfovat lidi. Strkají do sebe: „Je to on? Není to on?“ Začali si ho fotit, mně ukazovali, ať uhnu, že jim Mistra cloním,“ popisuje Šíp.

„Už nevím, jestli jsme tam nakonec něco koupili, nebo ne. Ale naplno jsem si uvědomil, jak je Karel v Německu populární. Hvězda. Megahvězda. To poznáte až tam, když to vidíte na vlastní oči. Spolupráce s ním jsem si od té doby cenil mnohem víc. I když jsem mu to nikdy neřekl,“ dodal na závěr.

Témata: Karel Šíp Karel Gott