Karel Gott (†80): Podivné kšefty krátce po jeho smrti!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. listopadu 2019 8:24 | Aktualizováno: 13. listopadu 2019 12:58

Krátce po smrti Karla Gotta už se kšeftuje s věcmi, které jsou s ním neodmyslitelně spojené. Jde přitom o statisíce, možná i miliony korun. Co by na to asi řekl sám legendární zpěvák?

Jak už vás stars24.cz informoval, možná vůbec nejslavnější obraz z dílny zpěváka Karla Gotta (†80) půjde ještě letos do dražby. Konkrétně jde o jeho variaci na slavnou Monu Lisu, jejíž dražbu s datem 1. prosince připravuje Galerie Kodl.

Podle nejnovějších informací serveru ahaonline.cz změnilo plátno majitele už v roce 2002, a to přestože Slavík prodával své obrazy jen velmi nerad. Webu to potvrdila mluvčí galerie. „Na rubu obrazu je věnování a datum. Je to obdivovatel Karla Gotta, nejde o známou osobnost,“ uvedla Kaslová.

Sympatické je navíc zjištění, že se prodejce nesnaží vydělat na Gottově smrti. Obraz totiž do aukce nabídl ještě v době, kdy Mistr žil. „Smlouva byla podepsána v červenci,“ prozradila pro ahaonline.cz Kaslová s tím, že vyvolávací cena bude 350 tisíc korun, ta odhadní je ale až dvakrát vyšší.

V zákulisí se přitom spekuluje, že bude dílo nakonec vydraženo za sedmimístnou částku, mluví se až o dvou milionech. „To nevím, ale pokud bude odhadní cena překročena, budeme to opět považovat za milý úspěch,“ konstatovala mluvčí.

Témata: Karel Gott