Tomáš Řepka zůstává za katrem! CO SE STALO?

Tomáš Řepka 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. listopadu 2019 12:25 | Aktualizováno: 11. listopadu 2019 15:17

Tomáš Řepka zůstává za mřížemi. Soud nevyhověl jeho žádosti o podmínečné propuštění z vězení, kde si od konce května odpykává trest. V zákulisí se přitom předpokládalo, že se fotbalista na svobodu dostane. Čím soudce rozhodnutí zdůvodnil?

Podle zákulisních informací měl být Tomáš Řepka dnes propuštěn z věznici v Plzni na Borech, kde si odpykává trest za zpronevěru a poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové. Nakonec je ale všechno jinak. Během jednání, které proběhlo přímo v areálu věznice, bylo rozhodnuto, že fotbalista ještě v nápravném zařízení setrvá.

Řepkovu žádost zamítl místní soudce Ondřej Klůs. Podle něj k tomu bylo hned několik důvodů. Žádost byla podána příliš brzo, tedy ještě před uplynutím třetiny trestu. Třetina trestu, po níž lze podle zákona žádat o podmíněné propuštění, uplyne až 15. prosince. Za dobu strávenou ve vězení navíc bývalý reprezentant neprokázal, že se dostatečně polepšil.

Fotbalista přitom u soudu tvrdil, že chce dostat šanci soud přesvědčit, že šlo o jediné zaváhání v životě, za které už zaplatil. Soudce ale připomněl, že Řepka páchal před odsouzením další činy a svou trestnou činnost bagatelizoval slovy, že šlo o klukovinu. „To není výraz, který by měl být použitý po několika měsících ve výkonu trestu. To vyjádření by mělo být daleko pádnější. Působí to jako bagatelizování a neuvědomování si odpovědnosti,“ konstatoval soudce.

Na informaci, že Řepka propuštěn nebyl, už zareagoval i bývalý bulvární novinář Pavel Novotný, který měl za hotovou věc, že fotbalista zamíří na svobodu. „Chudák… a teď on ví, že Katka (Kristelová, partnerka Řepky – pozn. red.) už dostala zálohu na knihu a rozfofrovává to,“ napsal na Twitteru.

Témata: Tomáš Řepka Pavel Novotný