Karel Gott TRPĚL i před rakovinou: VÁŽNÁ NEHODA i kolaps!

Karel Gott 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. listopadu 2019 13:59

Zesnulý zpěvák Karel Gott se v životě několikrát pohyboval na hranici života a smrti. Netrpěl pouze rakovinou, i v mládí si po zdravotní stránce užil své.

Karel Gott o svém zdravotním stavu mluvil velice nerad. Vážné problémy se zdravím měl už v mládí - před 49 lety při autonehodě prolétl oknem vojenského džípu, ve kterém jel s kamarády. Asi ty nejhorší chvíle ale přišly mnohem později.

V roce 2003 zkolaboval v den svých narozenin. Sanitka ho odvezla z Bertramky a záchranáři byli údajně nuceni použít i defibrilátor.

Tehdy měl štěstí, že už s ním byla Ivanka. Je totiž zdravotnice a jeho stav nepodcenila. Gott poté následně přiznal, že mu bylo dost špatně.

Už v devadesátých letech navíc začal legendární zpěvák pociťovat problémy s kyčlí. Operaci si napřed vyjednával v Motole a nakonec se rozhodl pro Mnichov, protože tam vymysleli méně invazivní metodu, při které se neřezal sval.

V posledních letech ale Gotta zdraví zrazovalo stále častěji. Dlouhé týdny trávil v nemocnici kvůli respiračním obtížím a prodělal dvě rakoviny. Ta poslední pro něj byla bohužel konečná.

Témata: Karel Gott