Pavel Zedníček přiznal: TRÁPENÍ!

Pavel Zedníček v pořadu Blízká setkání

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. listopadu 2019 8:57

Pavel Zedníček před pár dny oslavil 70. narozeniny, už na tom ale není tak dobře, jako dříve. Přiznal, že po fyzické stránce dostává zabrat!

"Po fyzické stránce to není úplně procházka růžovou zahradou, tak alespoň něco shodím. Navíc jsem během divadelních zkoušek točil televizní kriminální seriál Einstein, kde hraju šéfa kriminálky, takže nebyl na nějaký oddech čas," řekl pro Aha!.

Většina lidí si herce pojí spíše s komickými rolemi, jemu samotnému to ale nevadí. "To mě neuráží, vždyť jsme bavili lidi i sami sebe," přiznal.

"Ale hrál jsem i Richarda III. nebo běžce v inscenaci Maraton v Divadle Na Zábradlí a můžu říct, že veselejší role jsou těžší. U těch vážných se stačí nějak zatvářit, ale pobavit lidi nějakou kravinkou je umění. Je těžší diváka rozesmát, než rozplakat," dodal herec.

Zedníček, který 1. listopadu oslavil 70. narozeniny, patří k legendám brněnského Divadla Na provázku nebo Divadla Na zábradlí a objevil se v desítkách filmů a seriálů.

Občas si také zazpívá a je výrazným dabérem. Populární "Čmaňa", jak ho nazývají jeho herečtí kolegové, v současnosti hraje především v divadle Kalich, v minulosti hostoval i v Národním divadle.

Témata: Pavel Zedníček