Karel Gott (†80): Na Mistra se opět vzpomínalo… Byl velkorysý, prozradila vokalistka!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. listopadu 2019 21:18

Na zesnulého Mistra Karla Gotta se tento týden opět dojemně vzpomínalo. Akce na Pražské konzervatoři se účastnily i jeho bývalé vokalistky, které připojily vlastní historky. Jak legendárního zpěváka popisují?

Studenti Pražské konzervatoře včera uctili památku zpěváka Karla Gotta (†80), když v koncertním sále školy na počest zesnulého hudebníka zahráli a zazpívali 19 jeho písniček. Koncert trvající přes hodinu a půl zakončili hitem Být stále mlád. Jako přídavek zanotovali všichni vystupující melodii Kávu si osladím.

Na programu koncertu, který byl podle organizátorů plánován už před zpěvákovou smrtí, byly hlavně nejslavnější Gottovy hity, jako Mám rozprávkový dom nebo C'est la vie. Velký úspěch u publika sklidily také filmové skladby Jdi za štěstím nebo Krev toulavá ze seriálu Cirkus Humberto. Zazněly ale i méně známé skladby.

Na nedávno zesnulého zpěváka na místě vzpomínaly i jeho bývalé vokalistky. Například Lída Nopová, která již přes 30 let na konzervatoři vyučuje, připomněla, že Gott byl velkorysý, své přátele obdarovával drobnostmi a že dámám v kapele například pomáhal s kufry, zatímco "kluci z kapely" opodál pokuřovali.

Organizátoři koncertu uvedli, že samotná akce byla plánovaná od jara a měla být spojena s filmovým dokumentem o slavném zpěvákovi, který by měl jít do kin v příštím roce. Jeho finální podoby se ovšem Mistr nedožil.

Témata: Karel Gott