Gottova láska Ivana? Nemilovala ho, Karel ji musel dlouho dobývat

Gottová, Ivana 13

Autor: stars24.cz

6. ledna 2018 16:55

Suverénně nejoblíbenější český interpret populární hudby Karel Gott byl dlouho svobodným idolem mnoha žen, a to nejen v Československu. Pro manželství se rozhodl až ve svých osmašedesáti letech. Před deseti lety, 7. ledna 2008, si v americkém Las Vegas vzal svou dlouholetou přítelkyní Ivanu Macháčkovou. Ta mu pět měsíců po svatbě porodila čtvrtou dceru Nelly Sofii. Tehdy už spolu měli dvouletou Charlottu Ellu.

K obřadu Ivanu vedla její matka, přitom jim hrál Mendelssohnův svatební pochod, pro samotný obřad zvolili skladbu Love And Marriage a ze svatební kaple je vyprovázel hit Elvise Presleyho Can't Help Falling In Love. Bývalá produkční Macháčková, rodačka z Opavy a vystudovaná zdravotní sestra, se rozhodla, že ponese příjmení Ivana Gottová. Gott si vybral Las Vegas jako místo sňatku, neboť jej ke městu zábavy a hazardu váže velmi silné pouto. "Vystupovaly zde největší legendy světové hudby a showbyznysu. Právě v hotelu Frontier, kde jsem měl v roce 1967 půlroční angažmá, začala také moje zahraniční kariéra," uvedl zpěvák.

Do o 37 let mladší Ivany Macháčkové se Gott "zakoukal" v roce 1998 při vyhlášení výsledků ankety TýTý. V té době působila jako manážerka v pražském Divadle Broadway. Tenkrát mu prý Macháčková dala schválně špatné telefonní číslo, protože byli ještě oba zadaní. Zpěváka to ale neodradilo a po roce spolu začali chodit. Nebyla to ale láska na první pohled. "Dlouho mě dobýval," přiznala Macháčková. Zamilovanost prý přicházela postupně.

Gott byl dlouho vnímám jako odpůrce "manželského chomoutu", i gloriola věčně svobodného milovníka mu rozšiřovala okruh fanynek. "Jakmile se řeklo slovo svatba, Karel se vždy úplně odmiloval," potvrdila před časem Gottův letitý postoj Giovanna Roklová, manželka zesnulého pianisty Rudolfa Rokla, který Gotta řadu let hudebně doprovázel. Na požadavku společného bydlení údajně ztroskotal i Gottův vztah s o 27 let mladší Martinou Zbořilovou, dnes manželkou režiséra Miloše Formana, který trval téměř pět let.

Jeden z nejdelších milostných vztahů "božského Káji" začal v roce 1969, když u dveří bytu jeho rodičů, kde tehdy ještě bydlel, zazvonila sedmnáctiletá kráska se slovy: "Obdivuji Vás jak zpíváte. Ráda bych se s Vámi seznámila." Jmenovala se Kateřina Vedralová a Gott s ní proplul celá 70. léta, než v roce 1981 odešla do Mnichova, kde devět let nato zemřela. Gottova vášeň pro dlouhovlásky se projevila už v jeho třiadvaceti letech, kdy vzplanul k tehdy osmnáctileté Evelyně Steimarové.

K nejznámějším Gottovým partnerkám patřila i Jitka Svobodová, se kterou strávil druhou polovinu 80. let. Šok zažila tato vysoká tmavovláska po revoluci v roce 1989, když se jí jako tehdejší veřejné partnerce donesla zpráva, že Karel má dvouleté dítě. Dceru Lucii mu v roce 1987 porodila dvacetiletá prodavačka Iveta Kolářová. První potomek se zpěvákovi narodil už v roce 1973, veřejnost se ale o ní dozvěděla až o 11 let později díky fotografii v Mladém světě. Dcera Dominika byla důsledkem půlroční romance s starší tanečnicí Antonií Zacpalovou. Stránky tisku také plnil například Gottův vztah s Marikou Sörösovou, temperamentní blondýnkou slovensko-maďarského původu.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová