Slováček trpí kvůli nemocné Aničce: Tato slova hledal opravdu těžce!

Anna Slováčková a Felix Slováček 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. listopadu 2019 17:53

Felixe Slováčka samozřejmě vyděsila diagnóza, kterou si vyslechla jeho dcera Anička. Saxofonista se jí teď snaží být všemožně nápomocný. Jako člověk pocházející z lékařské rodiny má o léčbě jasno.

Felixi Slováčkovi samozřejmě není lhostejné, že jeho 24letá dcera Anička má rakovinu, ačkoliv jeho právoplatná manželka Dáda Patrasová se prý domnívá, že právě on nese na nemoci díl viny.

„O nemoci Aničky se mi těžko mluví. Člověk sám neví dne ani hodiny,“ řekl saxofonista Top Staru. Zároveň kvituje, že se dcera rozhodla o nemoci otevřeně mluvit. Podle něj je to správná reakce.

Šestasedmdesátiletý hudebník sám poznamenal, že přemýšlí nad tím, proč chorobou trpí právě Anička. „Když se někdo dožije takového věku jako já a mám dceru, které je čtyřiadvacet let, má celý život před sebou a najednou ji zničehonic zaskočí taková věc, tak o tom přemýšlím proč a jak. Ale toho se stejně nedopátrám,“ prohlásil.

Slováček se každopádně snaží být nápomocný. „Samozřejmě jsem se informoval na všechno možné, co mohu udělat. Všechno, co se dá a má udělat, tak to Anička má. Pevně věřím v medicínu. Můj otec byl také lékař a vím, že medicíně věřil,“ dodal.  

Témata: Felix Slováček Anna Slováčková