Karel Gott (†80): MANÉVRY kolem hrobu! POLICIE v akci!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. listopadu 2019 12:35 | Aktualizováno: 7. listopadu 2019 18:45

Hrob zesnulého zpěváka Karla Gotta, který počátkem října podlehl těžké nemoci, nepřitahuje pouze pozornost jeho fanoušků, ale i policie. Mistr přitom na místě posledního odpočinku stále ještě nespočinul.

Poslední víkend patřil Dušičkám, a tak fanoušci Karla Gotta (†80) vzali hřbitov na Malvazinkách útokem, ačkoliv tu Mistr ještě pohřben nebyl. Zklamaní příznivci tak museli vyrazit k vile na Bertramce a zapálit svíčku u ní. Úřady si ovšem dobře uvědomují, že podobný nápor čeká místo jeho posledního odpočinku i v budoucnu.

Momentálně se tak řeší možná bezpečnostní opatření na místě. „Je nutné celou situaci řešit nejen s našimi zaměstnanci, ale také s dalšími institucemi, tedy úřady a policií. Jsem nicméně bytostně přesvědčený, že to všechno zvládneme,“ cituje expres.cz slova ředitele Správy pražských hřbitovů Karla Koblihy pro server blesk.cz.

Podle informací těchto dvou webů se hřbitovní správa ve spolupráci s policií zabývá tím, zdali bude hrob legendárního zpěváka monitorovat kamera. Mluvčí pražské policie odmítla detaily jakkoliv komentovat.

Ivana Gottová oznámila, že místem Gottova posledního odpočinku bude hřbitov na Malvazinkách, asi před dvěma týdny. „Přál si odpočívat tam, kde prožil velkou část svého života, kde to měl rád a kde se cítil doma,“ vysvětlovala tehdy na oficiálních webových stránkách.

Témata: Karel Gott Policie ČR