Karel Gott (†80): DUSNO ve StarDance kvůli poctě Mistrovi!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. listopadu 2019 8:48

Když zemřel Karel Gott, rozhodli se tvůrci taneční show StarDance předřadit plánovanou poctu Mistrovi na úplně první večer. Jak vychází najevo, v zákulisí kvůli tomu bylo pořádně dusno. Jedna ze soutěžících se na takovou pietu moc netvářila.

Letošní jubilejní řadu StarDance otevřela před měsícem pocta zesnulému zpěvákovi Karlu Gottovi (†80). Během prvního, ještě nesoutěžního večera doprovázely jednotlivé páry Mistrovy písně, a to pouhých pár dní po jeho smrti. Gott podlehl těžké nemoci 1. října.

Jedna z favoritek letošního ročníku Veronika Kubařová zatancovala toho večera Sambu na Včelku Máju. Sympatická herečka však s odstupem času přiznala, že se jí do toho moc nechtělo. „Popravdě jsem na začátku bojovala i protestovala proti tomu, že se bude v den pohřbu Karla Gotta tančit, že bude takováhle show. Dělala jsem trochu scény, že mi to přijde nedůstojné,“ prozradila.

Večer s Gottovými písněmi byl v plánu od začátku, po jeho smrti byl ovšem předřazen na začátek soutěže. Kubařová v rozhovoru pro blesk.cz popsala, jak hezky se k ní tvůrci zachovali. „Musím přiznat, že byli vlastně strašně vstřícní. Snažili se mi vyjít maximálně vstříc a pomoci ovládnout emoce, které se mnou cloumaly,“ konstatovala.

Herečka Dejvického divadla nakonec došla k názoru, že to byla dobrá volba. „Bylo to vyslání jakési energie nahoru té odcházející duši s pokorou a respektem k tomu člověku. Po prvním přenosu jsem za nimi přišla a musela přiznat, že to byl výjimečný zážitek, že jim vlastně děkuju,“ vysvětlila žena, kterou mnozí tipují na vítězství.

Témata: Karel Gott Veronika Kubařová StarDance