Kvůli miss si Češka prošla peklem? Třetí nejkrásnější dívka světa otevřeně!

Klára Vavrušková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. listopadu 2019 21:49

Dvacetiletá Češka Klára Vavrušková, která v říjnu získala titul třetí nejkrásnější dívky planety v soutěži Miss Earth, dnes přiletěla z Filipín zpátky do Česka. Vavrušková je také Česko-Slovenskou Miss 2019. Po několika týdnech spojených se soutěží teď plánuje především odpočinek.

Novopečenou Miss Earth Water, tedy druhou vicemiss, dopoledne na Letišti Václava Havla přivítala rodina, která pro ni připravila i transparent, novináři a spolupracovnice.

Vavrušková strávila na Filipínách pět týdnů, které hodnotí jako náročné. "Spaly jsme málo. Měly jsme každý den aktivity, od rána do večera. Takže spánku bylo opravdu málo, ale zvládat se to nějak dalo a muselo," popsala modelka režim soutěžících. Půldenní volno měla za celou dobu jen dvakrát, což teď hodlá dohnat. "V plánu mám relax, spánek a ráda bych se podívala na nějaký pěkný film," shrnula.

V budoucnu ji čekají některé povinnosti, které se vážou k jejímu titulu. Nemá jich však zdaleka tolik jako letošní vítězka Miss Earth Portoričanka Nellys Pimentelová. Přesnou podobu závazků zatím nezná, předpokládá však, že se s dalšími dvěma vicemiss vystřídají v doprovodu Pimentelové při jejích cestách po světě.

Soutěž Miss Earth je jednou z několika soutěží krásy na planetě. Souběžně s ní se konají i o půl století starší soutěže Miss World a Miss Universe.

Miss Earth, jejíž první ročník se uskutečnil v roce 2001, se na rozdíl od konkurenčních soutěží nezaměřuje jen na krásu dívek, ale i na životní prostředí a propaguje některá ekologická témata.

Témata: Klára Vavrušková