Jan Kraus: Šokující přiznání v přímém přenosu!

Kraus, Jan

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. listopadu 2019 17:33 | Aktualizováno: 6. listopadu 2019 10:43

Moderátor Jan Kraus se ve své show vysmál problematice genderu, konkrétně fluid genderu. Před diváky a televizními kamerami učinil nečekané přiznání - někdy se prý cítí jako žena.

Kraus na začátek poněkud zpytoval svědomí, když prohlásil, že občas měl nemístné poznámky ke kampaním jako je MeToo nebo k otázkám genderu.

„Byly to nemístné poznámky, já to uznávám, protože jsem sám na sobě nedávno uskutečnil objev. Nedávno byl dokonce pojmenován v Oxfordském slovníku, už je to jako terminus technicus – gender fluid, tedy plující pohlaví nebo orientace,“ poučoval moderátor.

„Zjistil jsem, že to jsem já. Někdy se cítíte mužem, někdy ženou. Může se to měnit během dne nebo je to rozdílné. Já jsem vlastně zjistil, že vždy, když okukuju ženy nebo se jich chci dotýkat, tak to dělám jako žena. Prostě se tak cítím. Koukám se, co mají holky na sobě, abych si to taky pořídila. Nebo se dívám na to, jak si pěstují postavu, abych si ji takovou taky udělala,“ bavil všechny diváky Kraus.

Když je ale mezi muži, cítí se prý jako muž. „A ve výjimečných momentech, zejména za setmění, mám chuť se jako muž kamarádit s ženou, ale vyloženě jenom kamarádit. Tenhle můj coming-out je důležitý, protože kdyby se objevilo cokoliv z mé minulosti a někdo někdy říkal, že jsem někoho obtěžoval – vždycky ženu jako žena, ale když jsem byl mladý, tak to nebylo pojmenované, proto jsem v tom tápal. Tak bych to chtěl říct dopředu, že veškeré reklamace jsou zbytečné. Ahoj holky a kluci,“ dodal s úsměvem Kraus.

Témata: Jan Kraus genderová rovnost