Jaromír Jágr se po udílení vyznamenání zasnil: Být já prezident…

Jaromír Jágr 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. listopadu 2019 14:08

Jaromír Jágr si v pondělí došel na Pražský hrad pro vyznamenání. Spousta lidí mu metál přeje, našlo se ovšem i pár škarohlídů. Hokejová legenda se v pátek k ceremonii vrátila. Jágr se dokonce zasnil a prozradil, co by dělal on jako prezident.

Jaromír Jágr obdržel spolu s dalšími osobnostmi v pondělí 28. října ve Vladislavském sále státní vyznamenání. Jak vás stars24.cz informoval, legendární hokejista se po ceremonii dokonce podělil s fanoušky se svými pocity.

Vyznamenání pro sportovní hvězdu ovšem vzbudilo i jisté kontroverze, ačkoliv sám Jágr se hájil, že si metál zaslouží. S odstupem času ale i on připustil opak. Záleží podle něj na tom, jak se na celou záležitost dívá prezident. „Dá se na to dívat různě,“ řekl podle serveru sport.cz.

„Osobně si myslím, že by vyznamenání měli dostávat spíš vojáci, hrdinové a ti, co zachraňují životy. Jo? Ale ten význam, dobrý jméno republice ve sportu nebo kultuře - záleží, jak se na to ten který prezident dívá. Neznám ale přesný význam vyznamenání,“ nechal se slyšet.

Když se jej novináři zeptal, jak mu prezident Zeman udělení medaile zdůvodnil, vyslovil názor, že nic takového nedělal. „Já kdybych byl prezident, tak si to taky neodůvodňuju. Třeba bych s tebou vůbec nedělal rozhovor, kdybych byl prezident. Máš štěstí, že nejsem prezident,“ vzkázal Jágr.

Témata: Jaromír Jágr