Karel Gott (†80): Na Dušičky NEMÁ HROB!

Karel Gott (†80) ZEMŘEL 1. října 2019 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. listopadu 2019 8:29 | Aktualizováno: 2. listopadu 2019 18:05

Dnes začínají Dušičky, legendární zpěvák Karel Gott, který zemřel před měsícem, ale stále nemá hrob. Nejbližší v čele s vdovou Ivanou a dcerami Charlotte a Nelly tak budou muset jeho památku uctít jinak.

Druhého října, tedy přesně před měsícem, se národ dozvěděl o smrti Mistra Karla Gotta (†80). Kolem místa jeho posledního odpočinku ale začalo být jasno až koncem minulého týdne, když Ivana Gottová oznámila, jak to bude.

„Ráda bych vám oznámila, že na přání mého manžela bude místem jeho odpočinku hřbitov na pražských Malvazinkách. Přál si odpočívat tam, kde prožil velkou část svého života, kde to měl rád a kde se cítil doma. Věřím, že vy, kteří jste ho měli rádi, si cestu k němu vždy najdete. Až to bude aktuální, ráda vám sdělím konkrétní místo,“ uvedla na oficiálním webu zpěváka.

Karel Gott však podle dostupných informací v hrobě ještě nespočinul. Chvíli to dokonce vypadalo, že na hřbitově na Malvazinkách o ničem nevědí, nakonec se ale podařilo najít konkrétní místo, kde Mistr nejspíš spočine.

Lidé si přitom právě dnes připomínají Památku zesnulých, lidově Dušičky. Ty jsou vzpomínkou na zemřelé, kteří podle katolického pojetí nejsou ještě dokonale připraveni ke vstupu do nebe a jsou ve fázi takzvaného očišťování, které tato církev nazývá očistcem. Věřící se v tento den scházejí na bohoslužbách za zemřelé, hroby se plní svíčkami, věnci a květinami.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová